Logo
Alternativ nettbutikk
Gå til innhold

Krystallenes kvaliteter

KRYSTALLER >
Krystaller har mange forskjellige bruksområder og disse kan ofte være "personlig" dvs. variere fra en person til en annen. Jeg kommer til å skrive om noen generelle bruksområde her på denne siden, så følg med. Ring med om du lurer på hva du skal velge.
AMETYST
Ametyst er meditasjonsstenen fremfor noen. Den virker rensende, og den beskytter mot negativ inflytelse og forvandler lavere energier til høyere frekvenser. Plasser den bak i nakken hvis du plages av spenninger her. Stenen sies å være effektiv ved magetrøbbel, søvnløshet, hodepine og hørselsproblemer. Føler du deg plagsomt OVERFØLSOM? Prøv å gå med en ametyst i lomma eller i et smykke. Mye STRESS rundt deg? Putt en ametyst i lomma, eller la den ligge fremme i rom der stresset gjør seg gjeldende.
BERGKRYSTALL
Bergkrystall skaper klarhet, godhet og positivitet, og forsterker evnen til å lytte innover. Som selve symbolet på menneskelig vekst, fra uklarhet til full bevissthet, er bergkrystallen stenen for tidløs visdom og guddommelig nærvær. Den er selve bindeleddet mellom den fysiske og den åndelige dimensjonen, og kan brukes til å kommunisere med alt fra planter og dyr til engler og åndelige veiledere. Rens kroppen for slaggstoffer ved å drikke essens av bergkrystall på fastende hjerte (la stenen ligge i vann natten over). Bergkrystall sies å hjelpe mot jord og vannstråling.
CITRIN
Citrin kalles også "eksamenssten" fordi den skaper ro i solar plexus og gir overblikk og klar tankegang. Citrin er en gledes- og overflodssten, den gjør deg initiativrik og kreativ samtidig som den setter deg i følelsesmessig balanse. Negativ energi løses opp og omformes der citrinen får slippe til. Virker også mot stress (særlig sammen med ametyst).
FLUORITT
Hjelper til med fokus og konsentrasjon. Bruk denne stenen hvis du ønsker å føre dine innerste ønsker ut i livet. Styrker de psykiske evner. Kreativitetssten. Anbefales til meditasjon. God å bruke ved motløshet.
KALSITT
For alle kalsitter gjelder at de skaper ro og balanse.
BLÅ KALSITT
Kanaliseringssten, virker kjølende og forløsende. Arbeider med å slippe motstridende følelser. God ved hodepine, feber og spenninger.
GRØNN KALSITT
Integrerer følelser og intellekt. Renser ut giftstoffer, bra mot allergi. Hjertesten. Brukes ofte til barn som har vansker med å følge med på skolen.
GUL KALSITT
Bringer frem det indre barn, glede, spontanitet og overflod. Gir selvsikkerhet og en deilig følelse av tilfredshet.
GULLKALSITT
Livsbekreftelse, oppmuntring og glede. Gir lykkefølelse og forsminker sorg og smerte.
HONNINGKALSITT
Forsterker energiene til en høyere enhet uten at du mister jordforbindelsen. God ved magesmerter og tarmproblemer.
HUNDETANNSKALSITT
Gir deg mulighet til å få avstand til den situasjonen du sitter fast i. Forståelse av egne og andres grenser. Bearbeiding av gammel sorg.
HVIT KALSITT
Kjærlighet. Renhet i tanker og gjerning. Gir en følelse av å være beskyttet fra oven.
KLAR KALSITT
Styrker konsentrasjonsevnen og gir handlekraft og ettertenksomhet. Gir selvtillit og mot til å kunne stå fast på sine holdninger og de beslutninger man treffer.
MANGANOKALSITT
Harmoni. Hjelper deg med å være elskelig og kjærlig. En god hjelp ved meditasjon, til å koble av og slippe tankene fri. God sammen med blondeagat til den nyfødte.
OPTISK KALSITT
Energifordeler. Den energi som sendes mot stenens senter deler seg og kommer tilbake med dobbelt styrke.
ORANGE KALSITT
Lindrer gamle traumer fra dette og tidligere liv. God ved fobier og manglende trygghet og selvtillitt. Fyller deg med glede og spontanitet og gir deg større følelsesmessig og mental balanse - og den gir deg "lov" til å nyte seksualiteten din.
RØD KALSITT
Samler og forener følelser og forstand. Gjør deg mindre sårbar følelsesmessig. Mott: Ingenting kan gå galt når jeg følger mitt hjerte.
PYRITT
Pyritten gir robusthet og løser fysiske og psykiske blokkeringer. Hjelper deg med å sette grenser og gi slippp på selvundertrykkelse og du tør å vise hvem du egentlig er. Jette Holm mener den er god mot nervøse lidelser, forstoppelse, astma, bronkitt og stamming.
ROSENKVARTS
Rosenkvarts - hjertestenen! Den løser opp all slags negativitet og gir deg tro på kjærligheten. Stenen har en beroligende, rensende og helbredende energi, den lærer deg å tilgi og ta imot. Bruk den for å gjenopprette følelsesmessig og mental harmoni etter kaos og sorg.
RØYKKVARTS
Røykkvartsen egner seg godt til å rense ut destruktive energier i hus, og hos mennesker. Den formidler ro, styrke og trygghet. Fordi den gir god jording hjelper den deg med å sette grenser og unngå å bli tappet for energi av andres invadering. Røykkvartsen hjelper deg til å gi slipp både på negative tanker og fysiske avfallsstoffer. Den arbeider på rotchakraet og er god ved problemer i tykktarm, ben og føtter.
SELENITT
I følge Jette Holm er selenitten en effektiv "mental skjærebrenner". Den leter etter årsaker og arbeider med symptomer. Går direkte inn til beinet og er alment styrkende. Arbeider med alle chakraer.

Marit

Tilbake til innholdet